Naravna kozmetika

Suhe roke pozimi in na prehodu v pomlad

Imate v zadnjem času tudi vi občutek suhih ali celo hrapavih rok? Prepričani ste lahko, da v tej zgodbi niste sami. Vsekakor bi na prvo mesto postavili dejstvo, da se v zimskem času srečujemo s posebnimi vremenskimi izzivi. In pogosto v naglici čez dan ne najdemo pravega časa za učinkovito nego. Mraz, ki se lahko še vrne in veter, ki ga občutimo, dodatno prispevata k izsušenosti in razdraženosti naše kože, tako na obrazu kot na rokah.

Umivanje rok je izziv za kožo

Če k temu dodamo še pogosto umivanje rok v okviru osnovne higiene vse skupaj predstavlja pravi izziv za kožo, saj z agresivnimi mili in detergenti odstanimo tudi naravno zaščitno plast, ki jo koža tvori sama. Tudi naši malčki imajo pogosto suhe, hrapave in morda že rahlo vnete roke. Njih težko prepričamo, da si roke namažejo. Svetujemo vam, da si roke skupaj z otrokom namažete zvečer pred spanjem, tako boste prebili nekaj dragocenih trenutkov z njim, svojim in otrokovim rokam pa privoščili primerno razvajanje. Skupaj ugibajte katere »rožice« se skrivajo v kremi, in pustite domišliji prosto pot!

Poznamo poklice, kjer brez pogostega umivanja rok na delovnem mestu ne gre. In pravzaprav ni pričakovati, da bi se po vsakem umivanju rok hiteli mazati z različnimi kremami. Nekateri pa na delovnem mestu rokujejo s papirjem in so v klimatiziranih sobah, kar še dodatno izsuši in draži kožo na rokah.

Prava rešitev je seveda na dlani. Priporočamo redno razvajanje rok z Vivo Oleo HAND, ki se hitro vpija in aktivno neguje. Kožo na rokah s pomočjo karitejevega masla, jojobinega in mandjevega olja pravilno navlaži in nahrani in daje dolgotrajen občutek vlage tudi po umivanju rok. S pomočjo kamilice krema neguje občutljivo in razdraženo kožo. Medtem ko eterično olje sladke pomaračne vzpostavlja ravnovesje, krepi in pomiri. Eterično olje geranije poskrbi za razvajanje s prijetnim vonjem.