Spletna trgovina www.vivooleo.si deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

ALI JE REGISTRACIJA NA SPLETNO STRAN OBVEZNA?
Registracija in prijava na spletno stran ni obvezna, saj lahko po njej brskate in nakupujete brez težav tudi neregistrirani uporabniki.

CENE IN DDV
Vse navedene cene so v EUR ter že vključujejo predpisani DDV. Cene veljajo od 01.01.2019 in so nepreklicne, ter veljajo v trenutku nakupa za nakupe na spletni strani www.vivooleo.si.
Pronikena d.o.o. skuša kar najbolje skrbeti za točnost in ažurnost podatkov, navedenih na spletni strani, vseeno pa lahko prihaja do nepravilnosti pri objavah cen, dobavnih rokov, opisov in lastnosti izdelkov. Ker se vse morebitne spremembe ne uspe vedno vpisati na spletno stran sočasno z nastankom spremembe, bo Pronikena kupca vedno obvestila o spremembah ter mu omogočila preklic ali zamenjavo naročenega izdelka.
Prav tako bo Pronikena kupca obvestila, v kolikor se tekom obdelave njegovega naročila cena artikla spremeni in skušala po svojih najboljših močeh najti primerno in zadovoljivo rešitev za obe strani. Nakup za pravne osebe je možen preko elektronske pošte.

NAROČANJE IN PLAČILO
V spletni trgovini www.vivooleo.si je možno plačilo preko PayPal ali preko direktnega nakazila kupnine na tekoči račun po prejetem predračunu. Možno je tudi plačilo po povzetju z odkupnino. Stroške embalaže ter pakiranja krije podjetje Pronikena d.o.o.

DOSTAVA NAROČILA IN PLAČILO
Dostava naročila poteka preko podjetja Pošta Slovenija. Plačilo je možno preko PayPal ali ali preko direktnega nakazila kupnine na tekoči račun po prejetem predračunu. Možno je tudi po povzetju z odkupnino. Stroški dostave so odvisni od velikosti paketa in jih krije kupec (razen, če je z marketinško akcijo opredeljeno drugače).
Vsa naročila so odpravljena v roku tri do štiri delovnih dni po prejetju naročila (trudimo se, da vsa naročila, prejeta do 12h, odpošljemo še isti dan). V kolikor se zgodi, da določenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili po e-pošti ali telefonu v roku treh delovnih dni od prejetja naročila in skupaj bomo poiskali nadaljno rešitev.

ODSTOP OD NAKUPA/NAROČILA
Kupec vse morebitne odstope od naročila sporoči na naslov info@pronikena.si ali na naslov Pronikena d.o.o, Ulica Malči Beličeve 56, 1000 Ljubljana, s priporočeno pošto, v roku 8 dni od prejema blaga. Rok prične teči dan po prejemu blaga.
Vsa sprejeta in nepreklicana naročila (naročilo lahko prekličete v roku 1 ure po oddaji naročila, preko maila), ki jih bo Pronikena d.o.o. sprejela preko spletne strani ali e-pošte se obravnanavajo kot nepreklicna in jih bo Pronikena sprovedla.
»Potrošnik ima pravico, da v 8 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini, nespremenjeni embalaži in originalno zapakirano, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila, razen stroške dostave blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.«
(Vir: Zakon o varstvu potrošnikov, uradno prečiščeno besedilo, ZVPot-UPB2 (Uradni list RS, št. 98/2004, 126/2007)

AVTORSKE PRAVICE
Spletna trgovina www.vivooleo.si je v izključni lasti podjetja Pronikena d.o.o. Pridržujemo si vse pravice in kakršnokoli posredovanje informacij iz spletnih strani v okviru www.vivooleo.si je dovoljeno zgolj in samo s pismeno odobritvijo lastnika, saj so na spletnih straneh lahko objavljeni podatki, katerih avtorske pravice se pritičejo tretjim osebam. Vsi kršitelji zakona o avtorskih pravicah bodo kazensko preganjani.
Pridržujemo si pravice do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI
Na tej strani lahko redno spremljate vse spremembe povezane z varstvom osebnih podatkov. Podjetje Pronikena d.o.o. kot lastnik spletne trgovine vivooleo.si že od vsega začetka spoštuje vašo zasebnost in varuje vaše podatke.
Ta politika zasebnosti opisuje, kako zbiramo vaše osebne podatke, kako jih uporabljamo in delimo, kadar obiščete ali opravite nakup na strani vivooleo.si (v nadaljevanju “Stran”).

OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO
Ob obisku Strani se samodejno zbira določene podatke o vaši napravi. Ti podatki vključujejo informacijo o vašem spletnem brskalniku, naslovu IP, časovnem pasu in podatke o piškotkih, ki so nameščeni na vaši napravi. Dodatno, ko brskate po Strani, se zbirajo podatki o posameznih spletnih straneh ali izdelkih, ki jih gledate, katere spletne strani ali iskalni izrazi so vas napotili na Stran, in podatki o tem, kakšno interakcijo imate s Stranjo. Tem samodejno zbranim podatkom pravimo “Podatki naprave”.
Podatke naprave zbiramo z uporabo sledečih tehnologij:
– “Piškotki” so podatkovne datoteke, ki so shranjene na vaši napravi ali računalniku in pogosto vsebujejo anonimni enolični identifikator. Za več informacij o piškotkih in kako jih onemogočite, obiščite http://www.allaboutcookies.org.
– “Dnevniške datoteke” beležijo dejanja, ki se zgodijo na Strani. V njih se zbira podatke, ki vključujejo vaš naslov IP, vrsta brskalnika, ponudnika internetnih storitev, referenčne/izhodne strani in časovne žige.
– “Spletni svetilnik,” “značke,” in “pixli” so elektronske datoteke, ki se uporabljajo za snemanje podatkov o tem, kako brskate po Strani.
Dodatno, kadar opravite nakup ali poskus nakupa preko Strani, se od vas pridobijo določeni podatki, ki vključujejo vaše ime, naslov za račun, naslov za dostavo, podatki za plačilo (vključno s številkami kreditnih kartic), elektronski naslov in telefonska številka. Tem podatkom pravimo “Podatki naročila”.
Kadar v tej politiki zasebnosti govorimo o “Osebnih podatkih”, s tem mislimo na Podatke naprave in Podatke naročila.

KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?
Podatke naročila uporabljamo za odpremo naročil oddanih preko Strani. To vključuje obdelavo vaših podatkov za plačilo, ureditev dostave naročila preko dostavne službe, pošiljanje računov in/ali pošiljanje potrditev/statusa naročila.
Dodatno uporabljamo podatke naročila za:
Komunikacijo z vami
Preverjanje naših naročil glede tveganosti oziroma prevare
Če ste se tako odločili, vam pošiljamo novice in ponudbe povezane z našimi izdelki oziroma storitvami.
Zbrani podatki naprave nam pomagajo preveriti in oceniti potencialno tveganje oziroma prevaro (tu se uporablja vaš naslov IP), in bolj splošno, da nam pomagajo izboljšati in optimizirati našo Stran (na primer, z izdelavo analize o tem, kako naše stranke brskajo po Strani in kakšno interakcijo imajo s Stranjo, ter preveriti uspešnost naših marketinških in oglaševalskih dejavnosti). Podatke naprave se uporabljajo tudi v namene kasnejšega ciljnega oglaševanja.

DELJENJE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV
Vaše osebne podatke delimo z drugimi partnerji, ki nam pomagajo uporabljati vaše osebne podatke, kot je bilo opisano zgoraj. Na primer, našo spletno trgovino poganja WooComerce več o tem, kako WooComerce uporablja vaše osebne podatke lahko preberete tukaj: https://woocommerce.com. Prav tako uporabljamo Google Analytics, ki nam pomaga razumeti, kako naše stranke uporabljajo stran. Več o tem, kako Google uporablja vaše osebne podatke, lahko preberete tukaj: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Iz Google Analytics se lahko tudi odjavite tukaj: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
V skladu z veljavnimi zakoni in predpisi, lahko vaše osebne podatke delimo tudi kot odziv na sodni poziv, nalog za preiskavo ali drugo zakonito zahtevo po podatkih, ki jo prejmemo, ali da na drug način zaščitimo naše pravice.

VEDENJSKO OGLAŠEVANJE
Kot je opisano zgoraj, uporabljamo vaše osebne podatke za namene ciljnega oglaševanja ali za marketinške komunikacije, za katere verjamemo, da so v vašem interesu. Za več informacij, kako deluje ciljno oglaševanje, lahko obiščete izobraževalno stran Network Advertising Initiative’s (“NAI”) http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.
Iz ciljnega oglaševanja se lahko odjavite:
FACEBOOK – https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
GOOGLE – https://www.google.com/settings/ads/anonymous
BING – https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads
Dodatno, iz nekaterih tovrstnih storitev se lahko odjavite tudi z obiskom portala Digital Advertising Alliance’s: http://optout.aboutads.info/.

“NE SLEDITE” (“DO NOT TRACK”)
Prosimo, upoštevajte, da se naš način zbiranja podatkov na Strani ne spremeni, ko zaznamo “Do not track” signal iz vašega brskalnika.

VAŠE PRAVICE
Če ste rezident Evropske Unije, imate pravico dostopa do osebnih podatkov, ki jih imamo shranjene o vas in imate pravico zahtevati, da se vaši podatki popravijo, posodobijo ali izbrišejo. Če želite uveljaviti to pravico, nas prosimo kontaktirajte preko kontaktnih podatkov spodaj.
Dodatno, če ste rezident Evropske Unije, naj poudarimo, da obdelujemo vaše podatke z namenom, da izpolnimo obveze oziroma pogodbe, ki jih lahko imamo z vami (na primer, če oddate naročilo preko Strani), ali da kako drugače izpolnimo legitimne poslovne interese naštete zgoraj. Upoštevajte tudi to, da bodo vaši podatki prenešeni izven Evrope, tudi v Kanado in ZDA.

HRAMBA PODATKOV
Ko na Strani oddate naročilo, bomo podatke naročila hranili za naše potrebe razen če in dokler nas ne pozovete k izbrisu teh podatkov.

SPREMEMBE
To politiko zasebnosti lahko od časa do časa tudi posodobimo oziroma spremenimo z namenom uskladitve z našim načinom dela ali zaradi drugih operativnih, pravnih ali predpisnih razlogov.

STIK Z NAMI
Za več podatkov glede načina dela z zasebnimi podatki, ali če imate dodatna vprašanja, ali če bi radi napisali pritožbo, nam prosimo pišite na elektronski naslov info@pronikena.si ali po pošti na spodnji naslov:
Pronikena d.o.o.
Ulica Malči Beličeve 56, 1000 Ljubljana, Slovenija